Ronald Ambross Breath & Sound Touch

Verbonden Ademen


Adem is leven, adem is zelf de essentie van het leven.

De adem bepaalt het wezen van ons zijn en vergezelt ons gedurende ons hele bestaan.

Wanneer we op de wereld komen, is ademhalen het eerste wat we doen, het is een teken dat ons leven is begonnen. En alhoewel de adem de bron van het leven is, besteden we er niet veel aandacht aan de manier van ademhalen en de invloed die dat op onze manier van leven heeft.


Door "verbonden" te ademen, herstel je je natuurlijke ademhaling. Je leert als het ware opnieuw ademen met een optimale zuurstofopname. Bij een verbonden adem, verbind je de in- en ademhaling aan elkaar. Het is een onnatuurlijke manier van ademen die je niet de hele dag door kan uitvoeren.

Verbonden adem is proceswerk.


Tijdens een sessie adem je voortdurend actief in en uit, zonder pauzes. Er treden dan verschillende processen in werking. Er is voortdurend beweging in het middenrif, je buik en borstkas waardoor het duidelijk wordt of je ergens spanning vasthoudt.

De balans tussen zuurstof en koolzuurgas verandert, waardoor je tintelingen en reacties krijgt vanuit het lichaam.

Hierbij kunnen emoties los trillen. We begeleiden  jou in een kleine groep met muziek en zachte aanrakingen.


Stembevrijding


Stembevrijding is het via je stem naar buiten brengen van wat er van binnen vastzit. Stembevrijding gaat over ruimte geven aan alles in jou dat gehoord wilt worden: Zoals verdriet, waar je stiekem al heel lang mee rond loopt. En frustraties, die je maar voor je houdt, omdat mensen anders vinden dat je zeurt.


Tijdens stembevrijding laat je jouw authentieke klanken en jouw zingende stem horen. Je uit simpelweg wat je op dat moment voelt, Niet door te praten maar door te zingen. Zingen in de breedste zin, want het heeft niks te maken met iets moois laten horen.


Het maakt je levendig en geeft ruimte. Het opent je stem en je hart. En ook helpt het bij het loslaten van blokkades en het verwerken van trauma en rouw. Je ontdekt dat elk gevoel belangrijk is en dat er niks weg hoeft. Juist niet!
Als alles er mag zijn, ben je vrij.


k ben dan wel een uniek wezen met een unieke stem, maar ik verlang ernaar om me deel te voelen van een geheel. Ik verlang naar contact, sterker nog, ik kan niet zonder. Ook hier is de stem cruciaal. Samenzang is niet voor niets één van de meest verbindende ervaringen die er bestaan. Waar mensen in vrijheid samen zingen daar hoort iedereen erbij.